Jewell Station precinct

The redevelopment of the Jewell Station precinct in Brunswick is underway.

The project will transform transport land around the station to create a vibrant local hub.

Construction and shared user path diversion

For the safety of pedestrians and cyclists, and to enable public realm upgrade works to take place, the Upfield shared user path is diverted away from the construction site.

Pedestrians should allow an extra five minutes to access the city-bound platform from Barkly Street, or walk via the western side of the station precinct.

Cyclists should also allow extra time to pass through the precinct.

The path is currently diverted via Barkly Street, Black Street and Wilson Avenue.

From Friday 24 May 2019 the path will divert via the western side of the station precinct along Watson Street. This diversion affects cyclists only - pedestrians can continue to access the station via Wilson Avenue. 

Please follow the signs in place. For more information, please see the disruptions poster.

Project benefits

When works are complete, the Jewell Station precinct will have improved facilities for commuters and the community, with new retail and areas to relax and socialise.

The project includes:

  • restoring the heritage station building to make it the centrepiece of the revamped station forecourt
  • building new ramps and stairs to improve access to the station
  • building new bike parking facilities
  • upgrading the Upfield shared user path within the precinct

The community will also be able to enjoy a garden area, and artistic and cultural spaces within the station precinct.

Neometro development

The improvements to the station precinct are being funded by VicTrack with part-proceeds from a development being delivered by Neometro.

The two eight storey mixed-use buildings will contain ground floor retail and 121 one, two and three bedroom apartments.

For more information please see the Neometro website.

Started 15 November 2012
Contact projects@victrack.com.au